Bytt webbhotell till WebFaction

Bytte just webbhotell till WebFaction från Binero. Anledningen till detta är rätt simpel, jag har ett behov av att hosta mer än bara wordpressbloggar och php-sidor, då jag nu för tiden sysslar lite med django. Ungefär samma pris i längden men jag har nu fler möjligheter. Främst behövde jag kunna hosta django-projekt online för mitt projektarbete.

3 thoughts on “Bytt webbhotell till WebFaction

 1. Pontus Jonet Carlsson

  Jag är på G att eventuellt skaffa upp en hosting hos dem då dem tillåter långa processer via SSH samt lite annat smått och gott. Hur står dina åsikter om dem? Är det stabilt och hög upptid på deras tjänster med mera? Tillåter dem övriga portar än 80 och 443?

  Reply
  1. arvinja Post author

   Jag har faktiskt inte lekt runt särskilt mycket med WebFaction, men de verkar vara väldigt flexibla. Jag hade t.ex. behov av att en MySQL-databas skulle vara öppen för externa källor att skriva till, och även om de inte hade en option för det så fixade de det åt mig snabbt då jag skickade en ticket till dem. För närvarande hostar jag bara 2 wordpressbloggar hos dem (och en MySQL-databas som används av några vänner för ett litet projekt som är i utvecklingsfasen). I framtiden kommer jag dock behöva deploya ett djangoprojekt som jag sysslar med, oroar mig lite över hur mycket RAM som kommer behövas till det, men det ska nog fungera.

   Reply
   1. Pontus Jonet Carlsson

    Så dem öppnade då port 3306 åt dig? Har du dedikerad IP då? Jag är sugen på att flytta över mer eller mindre allt ansvar på deras servrar, så hade en live support session med en säljansvarig tidigare idag med. Det enda jag funderar på är om man kan få ytterligare portar öppnade om man ändå tvingas ha dedikerad IP för SSL stöd.

    Beroende på hur stort ditt django projekt är skulle jag tro att 84mb borde räcka. Såvida dem inte placerar dina httpd/MySQL instanser på samma RAM kvot. Vet av tidigare erfarenheter att MySQL kan sluka en hel del RAM vid felkonfigurationer, speciellt över externa källor då den buffrar data in och ut beroende på hur bandbredden står mellan båda parter. Hoppas att flytten blir en succée dock!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *